Šola jahanja

Na našem posestvu vam ponujamo veliko aktivnosti s konji. Dobrodošli ste vsi, ki se želite naučiti jahati, nadgraditi znanje, pridobiti nove izkušnje ali se na kakršenkoli način ukvarjati s konji in se v njihovi družbi in naravi sprostiti.

SPREHODI S KONJI ZA ZAČETNIKE

Sprehodi s konji vključujejo uvod v pripravo konja na jahanje in prve korake v sedlu. Pokažemo kako do konja pristopite, ga pokrtačite in ga nato skupaj osedlamo in zauzdamo. Konja nato odpeljemo v manežo in med jahanjem naredimo različne vaje za ravnotežje, da pridobite občutek samozavesti in se seznanite z gibanje konja in vašega telesa med jezdenjem. Po dogovoru lahko sledi tudi krajši sprehod s konjem po naravi, kjer vas vodimo na povodcu.

Starost/izkušnje: Primerno za začetnike vseh starosti.
Oprema Čelado si lahko sposodite pri nas. Priporočamo dolge hlače in zaprte čevlje (superge).
Trajanje 45min / 90min s sprehodom 25/50€

UČENJE JAHANJA

Učenje jahanja je namenjeno vsem, ki si želijo pobližje spoznati konje in jahanje. Na začetku  učenja pridobite znanje o negi in oskrbi konja, ter spoznate opremo, ki jo potrebujemo za jahanje. Naučite se osnovnega ravnanja s konjem, pripravo konja, obvladovanje konja v koraku in kasu, pravilne drže, ritma in ravnotežja. Na začetku vsi treningi potekajo individualno, ko pa jahač osvoji osnove jahanja, je dovolj zrel za jahanje v skupini. Takrat začne jahati v vseh treh hodih (korak,kas,galop) in izvajati različne elemente ali naloge.

Starost/izkušnje: Program prilagojen starosti in izkušnjam.
Oprema Zaželjena lastna jahalna oprema (jahalne hlače, čelada, …).
V nasprotnem primeru si lahko čelado sposodite pri nas. Priporočamo vsaj dolge hlače in zaprte čevlje (superge).
Trajanje 45min /25 €