Skriti kotički Krasa

Odkrijte slikovito kraško planoto Slovenije, starodavne jame in gradove ter izkoristite priložnost in obiščite domovino slovenskega Robina Hooda. Z nekoliko sreče boste na poti morda celo srečali medveda. To je prav poseben program, saj imate možnost, da svoje bivanje podaljšate in pridobite 4 dodatne dni jahanja.

Kratek opis izleta:

 • cena: 1290 €
 • trajanje: 4 dni
 • vključeno v ceni: nastanitev, hrana in pijača

Prvi dan:

Ob 9h jezborno mesto v Šembijah, kjer se nahajajo konji. Dodelili vam bomo vso potrebno opremo za jahanje ter konja, s katerim boste jahali vse dni. Od tod se bomo na hrbtu konjev odpravili ob naravni steni vse do vasice na vrhu hriba Tabor. Na vrhu vam bo vodič razkril zgodovino teh krajev in vam kaj malega povedal o vsem, kar se s hriba vidi; razgled je osupljiv. Po kosilu v lokalni gostilni boste odjezdili mimo gradu Kalc in si ogledali še Palško presihajoče jezero. Od tod se boste vrnili do svoje nastanitve v Trnje.

Čas jahanja: 6 ur

Drugi dan:

Po zajtrku boste odjahali skozi Petelinsko presihajoče jezero  do skrivališča znanega roparja Erezma Predjamskega ter do Predjamskega gradu (srednjeveški jamski grad zgrajen in vgrajen v skalo). Po kosilu z razgledom boste imeli čas za ogled zunanjosti in notranjosti gradu, nato pa boste odjezdili do prenočišča v Landolu.

Čas jahanja: 6 ur

Tretji dan:

Zjutraj se boste na konjskih hrbtih odpravili na pot sredi gozda in uživali v mirni in neokrnjeni naravi. Ker boste na poti ves dan, bo organizirano kosilo. Ob prihodu na Suhorje, kjer bo vaša namestitev, boste lahko uživali v družbi čudovitih appaloosa konjev ali se ohladili v bližnji reki.

Čas jahanja: 6 ur

Četrti dan:

Četrti dan vas bo čakalo dolgo, vendar pa sproščujoče jahanje po pokrajini Brikini, ki je znano po svojem raznolikem, razgibanem zemljišču in številnih sadnih drevesih. Na poti si boste lahko ogledali tudi grad Prem. Po kosilu se boste vrnili v Šembije, kjer se bodo konji malo odpočili.

Čas jahanja: 7 ur

Nastanitev in hrana

Prenočili boste vsak dan na drugi lokaciji. Vsi vaši gostitelji so pravi ljubitelji konjev in so tudi sami lastniki konjev.

Prvo noč boste prespali v ”B&B Trnje” z domačini Liso in Zvonetom, ki sta mednarodna sodnika za tekmovanja islandskih konjev. Nastanitev druge noči bo v ”LipizzanerLodge” v Landolu z vašimi gostitelji Hano in Crisom, ki sta se preselila iz Anglije.Tretjo noč se boste namestili na kmetiji Volk na Suhorje, kjer vzrejajo appaloosa konje. Tu vas bo čakalo enkratno doživetje: spanje na senu. Če je spanje na senu za vas preveč oz. vam ne odgovarja, se lahko zmenimo za namestitev v bližnji vasi.

Zajtrki in večerje bodo na razpolago v vaših nastanitvah. Zajtrk ima samopostrežno ponudbo z zelo bogato izbiro kruha, domačih marmelad, sirov, medu, jogurta in kosmičev, čajev in kave. Kosilo in večerja sta na voljo v raznih gostilnah in restavracijah v okolici. Uživali boste lahko v domači hrani in lokalnem vinu. Večina jedi je mesnih, obstaja pa tudi možnost priprave vegetarijanskih obrokov.

Dodatne informacije:

 • Minimalno št. udeležencev: 4 (možnost tudi za manjše skupine, 2-3, z dodatkom 200€/osebo)
 • Maksimalno št. udeležencev: 7
 • Zahtevan nivo znanja: Jahači morajo biti sposobni nadzorovati konja v vseh treh hodih.
 • Vrsta jahanja: Terensko jahanje.
 • Skupni čas jahanja: 4 jahalnih dnevi (5-7 ur jahanja na dan).
 • Datum odhoda: Prilagodljivo, odvisno od povpraševanja.
 • Vzreja konjev: Islandski, quarter in toplokrvni konji
 • Narava konjev: Sproščeni, umirjeni
 • Višina konjev: 140-160cm
 • Omejitev teže jahača: 100kg
 • Vrsta sedla: Angleška sedla za islandske konje, western sedla za quarter in toplokrvne konje.
 • Jeziki: Angleščina, Slovenščina, Hrvaščina, Italijanščina.
 • Zdravstvene zahteve: Priporočljiva je dobra fizična kondicija.
 • Starostna omejitev: Za udeležitev terenskega jahanja morajo biti jahači stari vsaj 16 let.
 • Vključeno v paket: Namestitev, hrana, brezalkoholne pijače (skupaj z obroki), jahanje, prevoz prtljage.
 • Ni vključeno v paket: Let, zavarovanje, prevozi, vstopnine za znamenitosti ali dodatne aktivnosti, dodatna pijača.

Dodatni dnevi – Pomembne informacije

Dodatni dnevi so možni le po predhodnem dogovoru, za zaprte skupine (4-7 ljudi) in niso vključena v paket. Kontaktirajte nas za cene in ponudbo.
*OPOMIN: Konji imajo pravico do počitka vsak 5. dan celodnevnega jahanja, zato bo vmes vsaj poldnevni premor.

1 dan:

Odjahali boste v ”domovino medvedov” na vrhovih Milanje, kjer boste kosili v koči sredi gozda. Zatem si boste ogledali obrambne tunele, ki jih je tam območju zgradila italijanska vojska pred drugo svetovno vojno. Uživali boste v neokrnjeni naravi in v čudovitem okoljem.

Čas jahanja: 6 ur

2 dan:

Odjezdili boste do cerkve na vrhu hriba in spoznali legendo o najmočnejšem človeku, ki je živel na tem hribu.
Videli boste lahko vseh 17 naših izginjajočih jezer. Kosilo si bomo odnesli s seboj in ga pojedli na vrhu hriba ob čudovitem razgledu. Zvečer se boste lahko odpravili na ogled medvedov ali pa si vzeli čas za počitek.

Čas jahanja: 5 ur

3 dan:

To je dan, namenjen počitku konjev. Vi se boste odločili med obiskom ene izmed dveh svetovno znanih jam, Škocjanska ali Postojnska jama. Lahko se celo odpeljete do morja in zaplavate. Ta dan boste lahko počeli, karkoli si želite.

4 dan:

Čakalo vas bo jutranje jahanje po najlepših skritih kotičkih Krasa in kosilo na kmetiji. Popoldne se boste odpravili v Lipico, domovino lipicanskih konjev.

Čas jahanja: 3 ure

Animacijski program:

 • orientacijske delavnice na poti
 • spretnostno jahanje
 • delavnice za otroke: spoznavanje s konjem in jahanje v maneži